BEUGEL EHBO

Problemen met de beugel, bekijk eerst de instructies,
Voordat je contact opneemt met de praktijk, kun je proberen eventuele problemen met je beugel (tijdelijk) zelf verhelpen. Kijk daarbij goed wat de oorzaak van het probleem is. Heb je de instructies bekeken of heb je geluisterd naar de instructies op het antwoordapparaat en kun je het probleem vervolgens toch niet zelf oplossen of heb je erge pijnklachten? Neem dan contact met ons op.

Tijdens praktijkuren
Je kunt bellen met de praktijk op 076-5204520 of een e-mailbericht sturen. Afhankelijk van het probleem krijg je op korte termijn een afspraak bij de praktijk of wordt er extra tijd gereserveerd bij je eerstvolgende afspraak.

In het weekend en op feestdagen
In geval van erge pijn of noodsituaties die je niet zelf (tijdelijk) kan oplossen, of die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, kun je, tussen 9:00 en 09:30 uur s ’morgens en tussen 17:00 en 17:30 uur s ’middags, contact opnemen met de weekenddienst orthodontie : 0165-562070.

INSTRUCTIES

  1. Hij is helemaal kapot en doet pijn. Laat de beugel uit en maak spoedig een afspraak. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.
  2. Hij is kapot, maar kan hem nog gewoon dragen. Wacht tot je volgende afspraak, maar bel wel even de praktijk.
  3. Hij drukt op het tandvlees en doet pijn. Laat de beugel uit en bel voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.
  1. Een slotje zit los. Als het stoort, dek het af met was of suikervrije kauwgum. Bel de praktijk voor een afspraak.
  2. Een bandje zit los. Stop met het dragen van elastiekjes. Laat het bandje gewoon zitten. Bel de praktijk voor een afspraak.
  3. Een draadje steekt uit en prikt in de wang. Dek het af met was of suikervrije kauwgum. Maak spoedig een afspraak. Ik het weekend kun je de dienstdoende orthodontist bellen.

Je kunt ze elke werkdag ophalen op de praktijk tussen 08.30 en 17.00 uur. Wanneer je niet in Breda woont, kunnen we ze ook opsturen. Als je ons een e-mailbericht stuurt en daarin vermeldt om welke elastieken het gaat (staat op de voorkant van het zakje waar de elastiekjes inzitten), zullen we ze dezelfde dag nog verzenden.

Het ringetje om mijn kies zit los. Laat de buitenbeugel uit. Als je last hebt van het ringetje kun je het uit de mond halen. Zit het nog om je tand, laat het dan gewoon zitten.  Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met ons om het ringetje weer vast te laten zetten.

  1. Het draadje achter mijn tanden zit los maar doet geen pijn. Bel de praktijk voor een afspraak om het vast te laten zetten.
  2. Het draadje achter mijn tanden zit los en het prikt in mijn tong. Bel de praktijk. In het weekend mag je het draadje er voorzichtig uittrekken. Bewaar het draadje en gooi het niet weg. Het is nog her te gebruiken.