Covid-19 virus of Coronavirus update ( 3 April 2020 )

Geachte patient(e), ouder of verzorger

Op 16 maart berichtten wij U over de praktijk sluiting in verband met de Corona-epidemie. Zoals afgelopen week, op 31 maart door de regering geadviseerd, zullen wij onze sluiting dienen te verlengen tot 28 april.

Breda en omgeving is hard getroffen, iedereen heeft op een of andere manier hiermee te maken gekregen. Wij wensen de mensen die ziek zijn of andersinds getroffen zijn door het virus heel veel sterkte.

Wij vinden het vreselijk vervelend dat opnieuw op korte termijn geen afspraken gepland kunnen worden op de praktijk. Wij zijn er ons zeer wel van bewust en betreuren het ten zeerste dat voor sommigen de behandeling langer zal gaan duren dan vooraf gepland.

Alle geplande afspraken tot 28 april komen voorlopig te vervallen. Zodra bekend is wanneer praktijk  opening weer mogelijk en verantwoord is, ontvangt u van ons gerichte informatie over uw nieuwe afspraak.

  • Voor acute pijnklachten kunt altijd terecht, wij houden ons hiervoor aan de adviezen van de KNMT en de RIVM. Mocht u naar de praktijk komen dan hanteren wij de volgende voorzorgsmaatregelen:
  1. Een eventuele begeleider mag niet mee naar binnen en zal buiten het pand moeten wachten
  2. Bij verkoudheid, hoesten en/of koorts kan geen afspraak worden ingepland
  3. U bent welkom maar wij geven even geen handen
  4. Graag zoveel mogelijk afstand houden van elkaar en van de receptioniste, minimaal 1.5 meter
  5. Bij binnenkomst in de praktijk vindt U handalcohol en dient U uw handen te desinfecteren
  • Een aantal patiënten zullen de komende weken een oproep krijgen voor een kort bezoek in de praktijk ( denk hierbij aan patienten waarbij door de beugel onomkeerbare schade aan tandvlees en tanden kan ontstaan). Ook hierbij houden wij ons aan de adviezen van KNMT en RIVM, en dat vragen wij ook van onze patiënten.
  • Een aantal afspraken lopen reeds via “video bellen”. ( denk hierbij aan het bespreken van het behandelplan en herhalingsconsulten ). De afspraak en informatie hierover ontvangt telefonisch.
  • De meeste patienten zullen moeten wachten tot het weer mogelijk en verantwoord is de praktijk te openen.

Maar wij willen er wel voor u zijn!

Van maandag t/m donderdag is de praktijk telefonisch bereikbaar van 8:30 – 12:30 uur. Wij willen U zoveel mogelijk helpen uw vragen te beantwoorden en uw zorgen weg te nemen.  Ook kunt ons mailen  info@orthogooris.nl.

Voor zeer dringende pijnklachten tijdens het weekend van vrijdag t/m zondag kunt U contact opnemen met de orthodontisten spoeddienst. Deze is te bereiken s’morgens van 9:30 – 10:00 uur en s’middags van 17:00 – 17:30 uur op telefoonnummer 0165-562070.

Ons team staat voor u klaar!

Mw C.G.M. Gooris en medewerkers