DE EERSTE AFSPRAAK

Als eerste schrijf je je in bij onze praktijk. Dit kan telefonisch of via onze website. Wij bellen dan voor het maken van een afspraak. Vervolgens ontvang je per post een uitnodiging voor dit eerste consult, tezamen met het anamnese formulier dat je ingevuld meeneemt naar de eerste afspraak. Als je een verwijskaart hebt van de tandarts, mag je deze bij het eerste bezoek meebrengen.
Tijdens het eerste bezoek krijg je nog geen beugel. De orthodontist luistert naar je wensen, bekijkt je gebit en de stand van je kaken. We vertellen je wat de mogelijkheden zijn, wat de noodzaak is van een behandeling en wanneer de behandeling het beste kan beginnen.

Na afloop kunnen we een tweede afspraak maken voor een wat uitgebreider onderzoek. Je krijgt dan tevens een indicatie van de te verwachten kosten. Soms adviseren we je om toch nog even te wachten en krijg je later weer een oproep van onze praktijk. Het kan ook zijn dat je mondhygiëne eerst in orde moet zijn, voordat we een beugel kunnen plaatsen. Je tandarts ontvangt altijd een schriftelijk verslag van je eerste bezoek.